Danmarks Domstolene

Video & film

Her kan du se forskellige videoer om retsstaten og retssystemet samt finde links til film, som kan bruges i undervisningen.

 

Med døden til følge (Dansk dokumentar fra 2011, 58 minutter)

For første gang i Danmarkshistorien har det danske retsvæsen givet lov til, at en hel retssag bliver filmet. ‘Med døden til følge’ tager os om bag de sensationelle overskrifter og inddrager os i de komplekse overvejelser om beviser og straf, som dommere dagligt håndterer på danskernes vegne. Den konkrete sag handler om en mand, der slog sin bedste ven ihjel med et samuraisværd. Var det et uheld, eller var det en bevidst handling, da manden førte sværdet? Sagen er drabelig og følelsesladet. Der står meget på spil for den tiltalte, som både skal genopleve den tragiske nat, hvor hans ven døde, og samtidig forsøge at klare sig gennem en retssag, hvor han står til flere års fængsel.

 

Kongens Foged (Dansk dokumentar fra 2012, 40 minutter)

Fogeden er vores finanskrisetiders bøddel. Den der kommer og smider folk på gaden, uden tøven, uden blødhed i hjertet. Eller hvad? Filmen følger fogeden Else, og vi bliver ikke alene faktuelt klogere på, hvad der er fogedens job, og hvordan en udsættelse foregår, men også på hvad netop denne foged er for en: en kvinde der interesserer sig for sine ‘ofre’ og som måske nok er myndig, men ikke nødvendigvis hård.

Mere viden

Bibliotek

Få overblik: artikler, blogindlæg, retslex, juridisk ordbog samt links til relevante sites

Quiz

Test din viden om strafferet, skifteret og frihedsrettigheder

Danmarks Domstole

Læs om hvilke instanser, der behandler de forskellige typer af sager

Nyttige links

Her finder du nyttige links til aktørerne i retssystemet og myndigheder på retsområdet